Trots op onze nieuwe zuinige vrachtauto

Nieuwe vrachtauto Boy Limmen
2 februari 2019

Wij gingen met een goed gevoel weekend in! Afgelopen week hebben wij onze nieuwe vrachtauto -een Volvo FMX- in gebruik genomen. BLIJ en TROTS en niet alleen vanwege het uiterlijk, maar ook omdat het een zuinige en milieuvriendelijke auto is. De auto is voorzien van een zeer zuinige Euro 6-motor, waarmee we weer een stap hebben gezet naar een bijdrage aan milieuvriendelijker vervoer. Deze motor halveert de uitstoot van roetdeeltjes en verlaagt de emissie van stikstoffen met 80%, in vergelijking met een Euro 5-motor.

De Volvo is gebouwd met optimaal zicht en is voorzien van een nieuwe bochtcamera. Deze wordt geactiveerd in de bocht en geeft middels een centraal en voor de chauffeur zichtbaar geplaatste display het zijaanzicht weer. Dit maakt het zicht in de dode hoek een stuk veiliger.

Waar wij ook nog eens blij van worden is dat ongeveer een derde van de materialen in de nieuwe vrachtauto afkomstig is van hergebruikt materiaal. Een mooie overeenkomst met ons sloopwerk; waarbij wij er ook v zorgen dat er zoveel mogelijk hergebruikt kan worden van de gebouwen die wij mogen slopen.

Bijzonder veel dank aan de goede samenwerking met Ties Boon van Van der Linden van Sprankhuizen Trucks uit Broek op Langedijk en Arian Ligthart van Arie Ligthart carrosserie en hydrauliek uit Heerhugowaard! Het was een mooi project om samen aan gewerkt te hebben!