Daden sparen, successen delen

Een scharnier uit een ingestorte boerderij, die nu in een nieuwbouwhuis is gebruikt.
Een lamp uit een oude fabriekshal, welke nu in de bedrijfskantine hangt.
Maar ook een staalconstructie van een bedrijfshal die wij met onze partners weer opbouwen in Tilburg.

Kleine en grote daden, elk tweede leven maakt het verschil.

Mountainbike routes verduurzamen
Mountainbike routes verduurzamen

Met onze partners zoeken wij bij de Heren van Demonteren naar mogelijkheden om materialen door te geven. Het hardhout dat is vrijgekomen bij een boothuis aan het kanaal bij Alkmaar heeft nu 10 kilometer verder een nieuw leven gevonden. Terug naar haar roots. In het bos. Namelijk in de duinen van Schoorl op het @mtbnoordwest mountainbike parcours. Daarmee is De Heren van Demonteren onderhoudspartner van deze actieve vereniging voor en door mountainbikers in Noord-Holland geworden.

“De vereniging zet het hout in om routes te verduurzamen en leuker te maken voor iedereen. Door kwetsbare stukken, die daardoor onbegaanbaar worden, aan te pakken met duurzame (circulaire) materialen kan de route het gehele jaar door het beter worden gebruikt.” Aldus MTB-Noordwest.

Op naar vele mooie routes voor de mountainbikers!

Partner: MTB-Noordwest

Bekijken

Oersterk kwalitatief hout hergebruiken

Partner:Bakker Bouwen & Wonen from Boy Limmen on Vimeo.

Een van de leukste dingen aan De Heren van Demonteren is de samenwerking met onze partners. Aan het einde van 2021 verwelkomden Justin en Bas dan ook weer een nieuwe partner. Bakker Bouwen & Wonen gaat ervoor zorgen dat oersterk kwalitatief hout wordt hergebruikt voor mooie projecten in de regio. Vanaf januari 2022 komt het gereviseerde bouwhout in het assortiment. Hout van onder andere de Westergasfabriek, een boerderij in Hauwert en van bedrijfshallen uit Noord-Scharwoude. Gaaf dat naast circulair slopen op deze manier ook circulair bouwen op de kaart wordt gezet!

Partner: Bakker Bouwen & Wonen

Bekijken

16 bomen verplanten

Met zwaailampen over de Afsluitdijk. Niet met de kraan, maar met 16 bomen. Wat een mooi gezicht. Groener dan bomen verplanten gaat het niet worden. Het vergt tijdens de sloop dat we om de bomen heen werken en hekken plaatsen zodat deze niet beschadigen. Daarna wachten tot het seizoen er klaar voor was om de bomen te verplanten. Nog even uitstellen omdat het buiten te warm was en er daardoor nog te veel sappen door de bomen lopen. Daarna was het tijd om, op specialistische wijze, 12 dakplatanen en 4 fruitbomen te rooien. De Heren van Demonteren partner Douwe Dokter is al ruim 25 jaar bomenspecialist en besloot de bomen te verplaatsen.

Partners: Opdrachtgever, Douwe Dokter, De Heren van Demonteren, Boy Limmen Sloopwerken B.V.

Bekijken

Achterdeur
Achterdeur

Van oud naar nieuw…. Wat zie je? Door welke bril kijk je? Een deur die in erbarmelijk slechte staat lijkt te zijn. Of zie je een pot met goud die een likje verf nodig heeft? Wat nou als je de basis van de deur gebruikt, er nieuw isolatie glas in zet en opknapt tot een prachtige deur?!  Zogezegd, zo gedaan. Geen tijd bespaart, wel geld en het onbetaalbare gevoel van het tweede leven. Een fanatieke klusser wist voor zijn prachtige jaren 30 huis wel raad met deze deur.

Partners: De Heren van Demonteren en Boy Limmen Sloopwerken B.V.

Bekijken

Paardentegels
Paardentegels

De zwarte, rubberen tegels kennen we allemaal wel van de speeltuin. Wie heeft ze als kind niet getest?! Het voormalige Kinnik Kind- en Jeugd GGZ is door Boy Limmen Sloopwerken B.V. deels gedemonteerd en word nu gesloopt. Onze opdrachtgever staat voor circulair werken. Ook voor de rubber tegels werd een nieuwe eigenaar gezocht. Een eigenaresse van paarden was op zoek naar gebruikte materialen voor de poetsplaats van de paarden. Duurzaamheid en hergebruik vond zij belangrijk en dus zijn er 250 tegels van 50X50 gedemonteerd. De opdrachtgever blij, eigenaar van de paarden blij en de Heren van Demonteren blij.

Partners: Opdrachtgever, De Heren van Demonteren, Boy Limmen Sloopwerken B.V.

Bekijken

Renovatie bedrijfslocatie
Renovatie bedrijfslocatie

Wanneer wij als Boy Limmen Sloopwerken B.V. onze bedrijfskantine en kantoorruimte verbouwen kunnen we het natuurlijk niet over ons hart verkrijgen om hier nieuwe materialen toe te passen. Zo hebben wij een aantal onderdeel een tweede leven gegeven op onze bedrijfslocatie.

Na een schilderbeurt en het vervangen van de kritieke onderdelen bij hetgeen er is ingebouwd oogt het weer als nieuw.

Partners: Uitvaartcentrum Stedebroek, School Heiloo, De Heren van Demonteren

Bekijken

De Heren van Demonteren: waar 1 + 1 zes is

Al geruime tijd denken wij na over antwoorden op het circulaire vraagstuk.

“Hoe kunnen wij onze werkwijze aanpassen naar een toekomstbestendige blik, welke past bij ons bedrijf en onze opdrachtgevers?”.

Wij hebben in de sloop een grote rol te vervullen. De toenemende schaarste in de grondstoffen en de doelstellingen binnen het klimaatakkoord. Wij zijn slechts te gast op deze aarde, wat kunnen wij doen? Met kleine comfortabele stappen de kans op succes groot maken. Het risico op mislukking klein houden. Met een kleine stap, een grotere volgende stap durven zetten. Samen hebben we hier iets te doen, het ontstaan en het succes van De Heren van Demonteren. Niet meer over praten en alleen de grote successen delen. Wij durven te vallen en weer op te staan. Klein beginnen en antwoord geven door dagelijks met kleine stapjes, de daad bij het woord te voegen.

Om te kunnen vermenigvuldigen, moet je kunnen delen.

Je kunt niet alles alleen. Dat moet je ook niet willen. Durf te delen.

Wij zijn goed in demonteren, de ander weet alles van witgoed, verwarmingstoestellen, bestrating of zelfs bomen. Daarom bestaat De Heren van Demonteren uit specialisten die zich als partner bij ons aansluiten. Je bent alert op producten die klaar zijn om door te geven aan iemand anders, die de heren met gemak voor je demonteren en hergebruikt kunnen worden.

De Heren van Demonteren

Creëert door samenwerking en creativiteit een tweede leven voor materialen die anders als afval waren afgevoerd.

We komen graag met je in contact!
Bas@boylimmen.nl
06 51 70 79 67